Genel olarak Polonya'yı, yerel olarak hayatımı anlatayım isteyen okusun...

31 Ocak 2011 Pazartesi

Witamy w Warszawie - Varşova'ya hoş geldiniz.


Uzun süredir yazmıyorum Blog çürüdü gitti farkındayım. Varşova'ya taşındım bu arada, haftasonları Poznan haftaiçi ise Varşova'dayım. Evet, zoru başarıp Nirvana'ya ulaşacağım :). Poznan'a kıyasla Varşova çok daha dinamik bir şehir. Ama bu benim Poznan'a giderken kendimi memlekete gidiyormuş gibi hissetmemi engellemiyor tabiki. Üstte gördüğünüz resme roket diyorum ben, Varşova'nın merkezine Sovyetler tarafından bırakılmış 'ÇOK ESTETİK' bir armağan. Bi de arada şarkı patlatıyim size. Kalın sağlıcaklar

2 Haziran 2010 Çarşamba

18 Mayıs 2009 Pazartesi

"fryzjer ze znajomością j. tureckiego oraz uczennica - oferta pracy"

"Turkce bilgisine sahip kuafor araniyor." Bu saka derdim ama, Polonya'nin en prestijli is bulma sitesinde yayinlanan bir ilan olunca vazgectim. :) Tahminim kuafore surekli Turkler geliyor ama surekli Turk de gelse Turkce bilen birisini almak mi gerekiyor illa, kac kisi gelirki?. Polonya'da Turk nufusunun artmaya basladiginin bariz gostergesidir, burayida fethedecegiz. :)).  Blog a ne zamandir yazamiyorum ama devam edecegim yani bu blog bir kac yazidan sonra birakilmis bir blog olmayacak. Bu arada surekli google'da "kurwa" ne demek diye aratilip blog sayfama ulasiliyor. Ben daha once ogrenin yazmistim ama simdi aciklayayim; "Kurwa" cok fonksiyonlu bir kufur, yeri gelir kotu kadin :) anlami tasir, yeri gelir hass*#*#*#tir anlami tasir, bilgilerinize arz ederim :)

21 Aralık 2008 Pazar

Dikkat Cekenler

Bayadir yazmiyorum, simdi zamanim yok falan diyecegim ama palavra. Tipik ogrenci usengecliginden baska bir sey degil.  :) Bu zaman icinde dikkatimi ceken ve fotograflayabildigim bir kac seyi sizinle paylasiyorum.

Poznan Stary Browar. Yakindan baktiginizda arabanin oyuncaklardan yapildigini goreceksiniz.



Resime dikkatli baktiginizda "fis fis boyayla" bir takim kisiler tarafindan sansurlendigini goreceksiniz. Bu posterin sansurlendigine sehrin birkac yerinde rastladim. Muhafazakar kisiler sadece ulkemizde degilmis demekki :) Velakin guzel dergidir :)))


Polisten nefret eden bunu her defasinda dile getiren bir ulkedeyim. Resimde kufur ediyor daha fazla aciklamak istemiyorum :)


Bunu gordum yahu ben Karadeniz'demiyim dedim. Asansorde sayilar 0-1-3-5-7-9.. diye gidiyor. Ilk defa gordum boyle birsey :)

28 Kasım 2008 Cuma

PRZED CZYM UCIEKASZ?! (KIMDEN KACIYORSUN!?)

 Bir kac gun once Ferhan Seysoy'un basrolunu oynadigi "Son Ders" filmini izliyordum. Filmin basinda oyuncular senaryo falan derken, muzikleri kimlerin yaptigi ekranda belirdi. Ama isimlerin sol tarafinda bir an gozume bir yazi carpti, tabi hizli gectigi icin geri alip tekrar baktim. Resmen PRZED CZYM UCIEKASZ yaziyor :))) Ya kardesim Polonya'dan ve Lehce'den kaciyorum ben Turkce filmde bile kenarda kosede cikartiyorsunuz karsima PES! :)) Valla nereden araklamislar bilmiyorum ama bir Polonya sitesinden oldugu kesin. Bu arada film cok guzel, cok etkileyici. Bu arada yazinin anlami "Kimden kaciyorsun?".

24 Kasım 2008 Pazartesi

Polonya Sehir Istatistikleri

Polonyanin onemli sehirlerinin istatistikleri yayinlanmisti bir gazetede. Ilk siradaki "nufus", ikinci sira "yuksek ogretim kurumlari", ucuncu "ogrenci sayisi", dorduncu "Tuzel kisi sayisi" (Yorum icin yapan arkadasa tesekkurler) :) besinci sira "issizlik orani" ve son olarak altinci sira "ortalama kisi basina aylik gelir" sonuna uc adet sifir (000) eklememiz ve para biriminin zloti oldugunu unutmamamiz gerekiyor. Peki Poznan neden kirmizi, cunku bu veriler Poznan'a ait bir yerel gazetede yayinlandi. Poznan'in daha cok Wroclaw ile kapistigini soyleyebiliriz, cunku Varsova ve Krakow Polonya'nin tartismasiz en onde gelen iki sehri durumdalar. Fakat bu sehirlerde gelirlerin yuksek oldugu gibi buna orantili olarak yasam giderleride yuksektir.

19 Kasım 2008 Çarşamba

Popüler Yazılar

:)

:)